Conchiglioni umpluti(e) cu carne

de diaconta in Paste, 22 Mai 2016 | 4285 vizualizari

 

Da, ştiu, o denumire ciudată şi complicată. Aşa scria pe ambalaj, după cum puteţi observa.
De fapt, sunt nişte paste scoici gigant, ideale pentru a fi umplute.
Eu le-am umplut cu sos de carne, iar deasupra am pus un amestec de smântână, caşcaval şi mozzarella.
Dar cum am fiert toate pastele, au fost prea multe aşa că cele ce au rămas le-am combinat cu brânzeturi şi sos béchamel.

 

INGREDIENTE

  • 300 g paste conchiglioni gigant

Sosul de carne:

  • 500 g carne tocata de porc(puteti folosi ce fel de carne doriţi)
  • 2 buc ceapa uscata
  • Un morcov
  • Puţin ulei
  • Sare,piper,boia de ardei
  • 200 ml suc de rosii
  • 2 căţei de usturoi
  • Busuioc proaspat

Topping:

  • 3 linguri smântâna
  • 150 g cascaval
  • 200 g mozzarella Piper Nucşoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conchiglioni umpluti(e) cu carne:

Pastele le-am fiert în apa cu sare, aproximativ 10 minute.

Pe pachet scria ca se fierb 18 minute, dare u am vrut sa le fierb doar de jumatate, pentru ca se vor mai gati la cuptor.

Le-am  scurs de apa si am pus putin ulei pe ele ca sa nu se lipeasca.

Am pregatit sosul.

Am taiat ceapa marunt si am razuit morcovul, apoi le-am calit cu putin ulei pâna ce ceapa a devenit sticloasa.

Am pus sare, piper, boia, apoi am pus si carnea.

Dupa ce s-a prajit putin si carnea, am pus apa cât sa acopere carnea, si am lasat sa fiarba.

Dupa 15 minute am pus si usturoiul si sucul de rosii.Am mai lasat sa fiarba 15 minute. Am pus busuiocul tocat.

Am umplut pastele cu sosul de carne si le-am asezat într-o tava.

Am  amestecat smântâna cu cascavalul ras si mozzarella, am pus piper, nucsoara si apoi am pus totul deasupra pastelor.

Am pus tava la cuptor la 150 de grade pentru jumatate de ora sau pâna ce  pastele sunt bine facute.

 

Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conchiglioni umpluti(e) cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

23.05.2016, 20:59

Super, super faine! Imi plac mult de tot!

Merisor 1

24.05.2016, 07:23

Yummy, ce bunatate!

Panacris 1

08.10.2016, 08:33

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paste la cuptor cu piept de pui si mozzarella